Gå tilbake

Blomkålsuppe med bacon og purre

Ingredienser

Blomkålsuppe

  • 1 løk middels stor
  • 1 stor blomkål evt to mindre
  • 5-6 ss extra virgin olivenolje
  • 2,5 dl kokosmelk  kartong
  • 10 dl vann
  • 2 ss maisenna
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • ca 1,5 ts havsalt  smakes til
  • hvitløkspepper smakes til

Topping

  • Ca 150 gr bacon i skiver gjerne kylling/kalkun
  • 1 medium purre
  • extra virgin olivenolje

Instruksjoner

Suppen

  • Løk hakkes, blomkål kuttes i 2-3 cm biter
  • Ha godt med extra virgin olivenolje i en romslig tykkbunnet gryte på middels god varme, og tilsett løk og blomkål. Stekes noen minutter til løken er blank, rør av og til.
  • Tilsett kokosmelk, og bland sammen
  • Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med kyllingbuljongterninger
  • Kok opp, og la koke i ca 10 minutter til blomkålen er helt mør
  • Bruk stavmikser og kjør til en jevn suppe
  • Smak til med salt og hvitløkspepper

Topping

  • Mens suppa koker, kan du tilberede toppingen
  • Purren vaskes godt for sand og jord, og kuttes i tynne ringer. Bacon kuttes i ca 1/2 cm strimler på tvers. Evt om du bruker "hel" bacon kan den kuttes i små terninger.
  • Stek purre og bacon i stekepanne med litt olivenolje på god varme, noen minutter til de er lett brunet

Servering

  • Suppen serveres toppet med stekt bacon og purre