Gå tilbake

Ramen med kylling (nudelsuppe)

Matrett Supper
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 200 gr mungbønnenudler evt risnudler
  • 1 løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss fersk ingefær finhakket
  • 1 liter kaldt vann
  • 2 terninger kyllingbuljong
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 3 medium gulrøtter ca 300 gr
  • 1/2 brokkoli ca 200 gr
  • 600 gr kylling lårfilet
  • 2 ss glutenfri oystersaus kan evt erstattes av 1-2 ss soyasaus
  • 2 ss glutenfri soyasaus smakes til

Instruksjoner

Nudlene

  • Kok nudlene etter instruksjon på pakken, skyll dem med kaldt vann i finmasket sikt etterpå, og sett til side så lenge. Mungbønnenudler trenger typisk tre minutter koketid.
  • Tips: Hvis du syns nudlene blir lange og "uregjerlige" i suppa, kan du klippe i dem med en ren saks etter de er kokt, så de blir kortere

Suppen

  • Løk hakkes. Hvitløk finhakkes. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer. Ingefær finrives, evt finhakkes.
  • Stek løk, hvitløk, sitrongress og ingefær i wok eller en romslig gryte, med litt olivenolje på god varme noen minutter, til løken er blank. Rør ofte så det ikke svis, men løken kan gjerne få litt gylden farge. Tilsett 2 dl av vannet og buljongterningene, la det koke etpar minutter.
  • Ha alt over i en høy smal beholder (f.eks stort litermål), tilsett ytterligere 1-2 dl av vannet, kjør med stavmikser til en jevn kraft, og sett til side så lenge
  • Gulrøtter kuttes i skiver eller terninger. Brokkoli kuttes i små buketter. Stekes med litt olivenolje på høy varme 4-5 minutter, til gulrøttene blir lett og fint gyldne, rør ofte. Ha over i en skål så lenge.
  • Kyllingen kuttes i strimler eller mindre biter, stekes med litt olivenolje på god varme til den er gjennomstekt. Tilsett så grønnsakene og kraften, tilsett resten av vannet (5-6 dl, alt etter hvor mye du allerede har brukt), og kok opp. La koke i 3-4 minutter, så alle smakene blandes og kommer til sin rett.
  • Tilsett glutenfri oystersaus, og smak til med glutenfri soyasaus til ønsket saltsmak. Hvis du ikke har glutenfri oystersaus, kan du bruke litt ekstra glutenfri soyasaus

Servering

  • Ha først nudler i skålen, og hell kyllingsuppa over