Gå tilbake

Nøttemelk - mandelmelk

Matrett Drikke & smoothie
Porsjoner 5 dl

Ingredienser

  • 100 gr nøtter eller mandler Naturelle eller tørristede
  • 5 dl kaldt, friskt vann
  • 1-3 dadler uten stein, avhengig av størrelse og ønsket sødme
  • 1/8 ts havsalt

Instruksjoner

  • Nøttene bløtlegges i kaldt, friskt vann over natten. La stå på kjøkkenbenken.
  • Når du skal lage selve nøttemelken, så pass på hygienen, og vask hendene godt før du starter
  • Neste dag skylles nøttene i kaldt vann, og has i en blender sammen med kaldt, friskt vann, 1 daddel og havsalt
  • Kjør sammen til en hvit, kremet melk. Smak eventuelt til med mer daddel om ønskelig
  • Nøttemelken siles gjennom nøttemelkpose, alternativt et tettmasket rent klede (f.eks kjøkkenhåndkle). Press så mye melk ut gjennom posen/kledet som du klarer, bruk hendene.
  • Ha nøttemelken over på ren glassflaske (evt hermetikkglass) med tett kork/lokk
  • Oppbevares kaldt, og ristes før bruk. Holdbar 3-4 dager i kjøleskap, men husk å se, lukt og smak :-)