Gå tilbake

Quinoasalat på glass - enkel lunsjprepping

Matrett Salater
Porsjoner 5 glass

Ingredienser

  • 2,5 dl ukokt quinoa
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje pr glass
  • 1 ss eplecidereddik pr glass
  • 1/2 ts blandede urter (f.eks pizzaurter) pr glass
  • 1/2 ts hvitløkspulver pr glass
  • 1/2 ts havsalt pr glass
  • 2 stilker stangselleri
  • 1 kartong hermetiske kikerter
  • 15 cm agurk
  • 250 gr gode tomater

Instruksjoner

  • Quinoa kokes i rikelig med vann i ca 12 minutter, til quinoaen får den karakteristiske "halen" og er al dente. Vannet helles av i en finmasket sikt. Skyll quinoaen i kaldt vann i sikten, så den avkjøles raskt.
  • Mens quinoaen koker, kuttes stangselleri i tynne skiver på tvers, og agurk og tomater i terninger, og has i hver sin skål så lenge. Kikertene skylles i kaldt vann i en sikt.
  • Hell extra virgin olivenolje samt eplecidereddik i hvert av fem rene hermetikkglass (med tilhørende lokk)
  • Dryss i blandede urter, hvitløkspulver og havsalt, og "virvle" litt om på glassene så ingrediensene blandes sammen
  • Så fordeles øvrige ingredienser i hvert av glassene: Start med den kokte quinoaen, så stangselleri, kikerter, tomater og agurk.
  • La ingrediensene ligge slik lagvis så lenge de oppbevares. Ha på lokk, og oppbevar kaldt i kjøleskap opptil 4-5 dager
  • Når en salat skal serveres, ristes glasset så ingrediensene blandes sammen. Du kan fint spise rett ut av glasset.