Gå tilbake

Mango sago (melkefri, glutenfri)

Matrett Dessert
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1-1,5 liter kokende vann
  • 70 gr tapiokaperler
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2-3 ss lønnesirup smakes til
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1 fingerklype havsalt
  • 1 stor moden mango evt to mindre

Instruksjoner

  • Kok opp rikelig med friskt kaldt vann i en kasserolle
  • Tapiokaperlene tilsettes i det kokende vannet, og kokes i ca 20 min til perlene er gjennomsiktige. Rør av og til, så de ikke klumper seg eller setter seg fast i bunnen.
  • Mens tapiokaperlene koker, skrelles mango. Halvparten skal i selve "kremen" av desserten, mens andre halvparten kuttes i terninger og has i en skål så lenge.
  • Ha kokosmelk, halvparten av mangoen, lønnesirup, vaniljeekstrakt og havsalt i en blender, og kjør sammen til en jevn og fyldig "krem". Smak evt til med mer lønnesirup for mer sødme. Ha denne oppi en serveringsskål.
  • Skyll de kokte tapiokaperlene med kaldt vann i en finmasket sikt, og bland dem inn i mango-"kremen".
  • Sett kaldt 2-3 timer til den er helt avkjølt, toppes med mangoterninger