Gå tilbake

Eplegelé (dessert)

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 4 porsjoner

Ingredienser

  • 6 plater gelatin
  • 6 dl god eplejuice

Valgfritt:

  • 2-3 ss lys lønnesirup

Instruksjoner

  • Legg gelatinplatene i bløt i kaldt, friskt vann i 6-7 minutter
  • Kok opp 1 dl av eplejuicen, og la den kjøle seg ned igjen 4-5 minutter (den skal verken være for kald eller for varm når de bløtlagte gelatinplatene tilsettes)
  • Hvis du ønsker ekstra søtning, tilsettes lønnesirup i juicen som kokes opp, rør godt sammen
  • Tilsett en og en bløtlagt gelatinplate i den varme juicen, og rør sammen for hver gang, til alle platene er tilsatt og løst opp i juicen
  • Tilsett resten av eplejuicen, rør sammen, og ha i en serveringsskål
  • Sett i kjøleskapet for avkjøling noen timer, til geléen har stivnet