Gå tilbake

Pasta med pesto og kylling (glutenfri, melkefri)

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Pasta og kylling

  • 400 gr glutenfri pasta spagetti evt skruer
  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 5-600 gr kylling lårfilet
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til

Pesto

  • 1 stor potte frisk basilikum
  • 30-40 gr pinjekjerner gjerne tørristede
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje mengden tilpasses
  • 1/2 ts havsalt

Ved servering (valgfritt)

  • næringsgjær
  • cherrytomater

Instruksjoner

  • Kok opp vann til pastaen
  • Løk og hvitløk finkuttes, og stekes i en romslig stekepanne eller gryte (gjerne sautepanne om du har) på middels god varme, rør ofte, og sett til side når løken er blank
  • Kutt kylling i tynne strimler eller mindre biter
  • Tilsett kyllingen sammen med løk og hvitløk, og stek på høy varme (rør ofte) til kyllingen er helt gjennomstekt og lett brunet. Sett til side så lenge.
  • Pasta kokes etter anvisning på pakken, i en romslig kjele med rikelig vann. Pastaen kan med fordel skylles raskt i kaldt vann når den er ferdigkokt.
  • Lag pesto: Ha basilikum, ristede pinjekjerner, extra virgin olivenolje og salt i en food processor, og kjør til en finmalt pesto. Tilsett mer olivenolje etter behov, og skrap ned på sidene med slikkepott. Pestoen skal være fyldig men ikke "tørr" på konsistens.
  • Bland inn pestoen I den ferdigkokte pastaen. Bland inn den ferdigstekte kyllingen.

Ved servering

  • Toppes gjerne med næringsgjær, frisk basilikum og evt friske cherrytomater