Kok opp vann til pastaen
Løk og hvitløk finkuttes, og stekes i en romslig stekepanne eller gryte (gjerne sautepanne om du har) på middels god varme, rør ofte, og sett til side når løken er blank
Kutt kylling i tynne strimler eller mindre biter
Tilsett kyllingen sammen med løk og hvitløk, og stek på høy varme (rør ofte) til kyllingen er helt gjennomstekt og lett brunet. Sett til side så lenge.
Pasta kokes etter anvisning på pakken, i en romslig kjele med rikelig vann. Pastaen kan med fordel skylles raskt i kaldt vann når den er ferdigkokt.
Lag pesto: Ha basilikum, ristede pinjekjerner, extra virgin olivenolje og salt i en food processor, og kjør til en finmalt pesto. Tilsett mer olivenolje etter behov, og skrap ned på sidene med slikkepott. Pestoen skal være fyldig men ikke "tørr" på konsistens.
Bland inn pestoen I den ferdigkokte pastaen. Bland inn den ferdigstekte kyllingen.