Gå tilbake

Lapskaus med pinnekjøtt

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Norsk
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 40 minutter
Total tid 1 time
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr poteter
  • 400 gr gulrot
  • 400 gr kålrot
  • 1 stor løk
  • 8-10 dl kjøttkraft
  • 4-500 gr pinnekjøtt renskåret
  • havsalt evt sellerisalt
  • pepper evt hvitløkspepper
  • persille valgfritt

Instruksjoner

  • Skrell og kutt poteter, gulrot, kålrabi og løk i ca 1 cm terninger. Kålroten trenger lengst koketid.
  • Kok opp kjøttbuljong i en passe stor gryte, og tilsett grønnsakene. La dem få småkoke under lokk til de er godt møre, og kraften har tyknet litt - lapskausen skal være fyldigere enn en suppe. Det kan ta 40-60 minutter alt etter hvor store grønnsaksterninger du kutter.
  • Kutt kjøttet i passe terninger, eller riv det i biter, og tilsett mot slutten av koketiden
  • Smak til med salt og pepper