Ha de malte mandlene i en romslig kasserolle sammen med melis, og bland sammen. Tilsett eggehviter, og varm opp på middels varme under omrøring til det blir godt fingervarmt.
Legg på lokk og la deigen avkjøle seg litt. Pakk deretter deigen inn i plast, og legg i kjøleskapet natten over. Bruk gjerne slikkepott for å få med all deigen.
Dag 2
Forvarm stekeovnen til 180 grader
Deigen deles i 32 like store emner. Jeg ruller ut en tykk pølse som deles i to, som begge rulles til en litt tynnere pølse som igjen deles i to. Rull hvert emne ut til en tynnere pølse som så deles i fire. Da har du 32 emner, som rulles fingertykke og så jevne som mulig. De vil heve seg litt i stekeovnen (på grunn av eggehvitene).
Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og stek i 12-15 minutter, til de virker "tørre" og evt sprekker litt i overflaten. La dem få avkjøle seg helt på stekeplaten.
Sjokoladeglasur
Sjokoladen hakkes og has i en metall- eller glassbolle som tåler varme
Smelt sjokoladen over vannbad: Ha litt vann i en kasserolle, og kok opp. Sett bollen med hakket sjokolade oppå kasserollen, den må ikke komme i kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet helt, skru så av varmen, trekk kasserollen til side og la bollen bli stående oppå.
Dypp begge ender av kransekakestengene i den smeltede sjokoladen, bruk gjerne en tresleiv til å skrape litt av overflødig sjokolade som drypper, og legg kransekakestengene tilbake på stekeplaten med bakepapir. Sett brettet kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt, eller du kan med fordel sette det i fryseren for raskere avkjøling.
Notater
Tips: Hvis du (som jeg) bruker en gammeldags manuell mandelkvern, og synes den er litt "vond" å sveive med, så hold på sveiven med et brettet kjøkkenhåndkle eller lignende. Da går sveivingen mer "friksjonsfritt", og fingrene dine vil takke deg!