Gå tilbake
Kransekakestenger
Utskrift Pin
4 from 1 vote

Kransekakestenger med sjokolade

Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 12 minutter
Porsjoner 32 stykk

Ingredienser

Kransekakestenger

  • 300 gr mandler
  • 250 gr melis
  • 3 eggehviter fra medium/store egg

Sjokoladetrekk

  • 100 gr sjokolade mørk 70%, melkefri om nødvendig

Instruksjoner

Dag 1

  • Mandlene males med mandelkvern
  • Ha de malte mandlene i en romslig kasserolle sammen med melis, og bland sammen. Tilsett eggehviter, og varm opp på middels varme under omrøring til det blir godt fingervarmt.
  • Legg på lokk og la deigen avkjøle seg litt. Pakk deretter deigen inn i plast, og legg i kjøleskapet natten over. Bruk gjerne slikkepott for å få med all deigen.

Dag 2

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader
  • Deigen deles i 32 like store emner. Jeg ruller ut en tykk pølse som deles i to, som begge rulles til en litt tynnere pølse som igjen deles i to. Rull hvert emne ut til en tynnere pølse som så deles i fire. Da har du 32 emner, som rulles fingertykke og så jevne som mulig. De vil heve seg litt i stekeovnen (på grunn av eggehvitene).
  • Legg dem på en stekeplate med bakepapir, og stek i 12-15 minutter, til de virker "tørre" og evt sprekker litt i overflaten. La dem få avkjøle seg helt på stekeplaten.

Sjokoladeglasur

  • Sjokoladen hakkes og has i en metall- eller glassbolle som tåler varme
  • Smelt sjokoladen over vannbad: Ha litt vann i en kasserolle, og kok opp. Sett bollen med hakket sjokolade oppå kasserollen, den må ikke komme i kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet helt, skru så av varmen, trekk kasserollen til side og la bollen bli stående oppå.
  • Dypp begge ender av kransekakestengene i den smeltede sjokoladen, bruk gjerne en tresleiv til å skrape litt av overflødig sjokolade som drypper, og legg kransekakestengene tilbake på stekeplaten med bakepapir. Sett brettet kaldt i kjøleskap til sjokoladen har stivnet helt, eller du kan med fordel sette det i fryseren for raskere avkjøling.

Notater

Tips: Hvis du (som jeg) bruker en gammeldags manuell mandelkvern, og synes den er litt "vond" å sveive med, så hold på sveiven med et brettet kjøkkenhåndkle eller lignende. Da går sveivingen mer "friksjonsfritt", og fingrene dine vil takke deg!