Gå tilbake

Tom kha gai (suppe med kylling og kokosmelk)

Matrett Kjøtt & kylling, Supper
Nasjonalitet Asiatisk, Thai
Forberedelse 23 minutter
Total tid 25 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 6 dl kyllingkraft
  • 1 boks kokosmelk 4 dl
  • 1 sitrongress
  • 1/2-1 rød chili
  • 1 ss galanga finrevet, evt frisk ingefær
  • 2-3 ts rød currypasta
  • 6-700 gr kyllingfilet
  • 3 medium gulrøtter
  • 1 vårløk
  • 1-2 ss thai fiskesaus smakes til
  • 1 ss oystersaus finnes som glutenfri
  • 1/2 lime
  • 1 håndfull frisk koriander

Instruksjoner

  • Kok opp kyllingkraft og kokosmelk i en romslig kasserolle
  • Mens kraften kokes opp, fjernes det ytterste laget på sitrongresset samt endene, del i 3-4 biter, og tilsettes i kasserollen. Fjern frøene fra chilien, kutt i tynne ringer, og tilsett. Tilsett galanga, rød karripasta og oystersaus. Rør godt slik at alt løses opp og blandes. La koke noen få minutter.
  • Kutt kyllingfileten i passe skiver på tvers av muskelfibrene. Gulrøttene skrelles og kuttes i tynne staver (julienne). Tilsett kyllingen og gulrøttene, og la det småkoke noen minutter til kyllingen er gjennomkokt. Rør etpar ganger så kyllingen blir jevnt kokt.
  • Smak til med thai fiskesaus og lime
  • Kutt vårløken i ringer, og tilsett når kyllingen er akkurat gjennomkokt og kasserollen trekkes av platen
  • Dryss over grovhakket koriander ved servering. Du kan gjerne servere ris ved siden av.