Gå tilbake

Kjernesunn chia sjokoladepudding

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Chia sjokoladepudding

  • 60 gr chiafrø
  • 20 gr kakao
  • 2 ss akasiehonning evt lønnesirup
  • 1/2 ts vaniljepulver
  • 1 fingerklype himalayasalt
  • 3,5 dl mandelmelk eller rismelk

Valgfri topping

  • kokoschips
  • nøtter
  • jordbær
  • banan
  • blåbær
  • bringebær

Instruksjoner

Dag 1

  • Ha chiafrø, kakao, akasiehonning (evt agavesirup), vaniljepulver og salt i en bolle.
  • Tilsett litt av melken, og visp godt sammen. Når du tilsetter bare litt av melken i første omgang, er det mye lettere å løse opp klumper i kakaoen. Når du har fått en jevn og klumpefri blanding, tilsetter du resten av melken, og rører sammen.
  • Settes i kjøleskap til neste dag

Dag 2

  • Rør sammen, smak eventuelt til med mer akasiehonning. Hvis ønskelig kan du kjøre den i blender.
  • Toppes med kokoschips, friske bær, bananskiver eller hakkede nøtter (eller en miks av flere).