Gå tilbake

Hummus med hvite bønner og paprika

Matrett Tilbehør
Nasjonalitet Midtøsten
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 100 gr hvite bønner tørkede (f.eks canneloni)
  • 1-1,5 dl kokevann fra bønnene
  • 3 ss tahini lys type
  • 3 ss extra virgin olivenolje
  • 1/2 sitron saften
  • 1 fedd hvitløk
  • Ca 2 ts paprikapulver smakes til
  • Ca 1 ts salt smakes til

Instruksjoner

Dag 1

  • Bønnene legges i bløt i kaldt vann, og settes i kjøleskap i 24 timer

Dag 2

  • De ferdig bløtlagte bønnene kokes i godt med vann i 30-40 minutter, til de er helt møre
  • Hell kokevannet fra bønnene over i en egen beholder, og ha selve bønnene i food processoren (eller beholderen til stavmikseren).
  • Tilsett 1 dl av kokevannet, tahini, extra virgin olivenolje, sitronsaft, hvitløk, paprikapulver og salt. Kjør sammen til en jevn masse, og spe med mer kokevann til passe fyldig konsistens. Merk: Hummusen blir fastere i konsistensen når den blir nedkjølt.
  • Smak eventuelt til med mer paprikapulver og salt etter ønske
  • Ved servering: Ha hummusen over i en skål, og dryss over litt paprikapulver og sprinkle med extra virgin olivenolje
  • Kan oppbevares tildekket noen dager i kjøleskap

Notater

Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og frys ned det du ikke trenger med det samme. Hummus holder seg fint noen dager på glass eller boks med lokk i kjøleskap.