Bønnene legges i bløt i kaldt vann, og settes i kjøleskap i 24 timer
Dag 2
De ferdig bløtlagte bønnene kokes i godt med vann i 30-40 minutter, til de er helt møre
Hell kokevannet fra bønnene over i en egen beholder, og ha selve bønnene i food processoren (eller beholderen til stavmikseren).
Tilsett 1 dl av kokevannet, tahini, extra virgin olivenolje, sitronsaft, hvitløk, paprikapulver og salt. Kjør sammen til en jevn masse, og spe med mer kokevann til passe fyldig konsistens. Merk: Hummusen blir fastere i konsistensen når den blir nedkjølt.
Smak eventuelt til med mer paprikapulver og salt etter ønske
Ved servering: Ha hummusen over i en skål, og dryss over litt paprikapulver og sprinkle med extra virgin olivenolje
Kan oppbevares tildekket noen dager i kjøleskap
Notater
Lag gjerne dobbel porsjon når du først er i gang, og frys ned det du ikke trenger med det samme. Hummus holder seg fint noen dager på glass eller boks med lokk i kjøleskap.