Gå tilbake

Sunne og gode muffins med mandelmel og bokhvete

Matrett Kaker, desserter & snacks
Forberedelse 10 minutter
Koke/steketid 20 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 12 muffins

Ingredienser

  • 4 medium/store egg
  • 60 gr rårørsukker
  • 100 gr mandelmel
  • 50 gr bokhvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1/2 ts vaniljepulver evt 1 ts vaniljeekstrakt
  • 1/4 ts himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Egg og rårørsukker piskes noen minutter, til eggedosisen er lys og luftig. Bruk helst håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  • Bland sammen mandelmel, bokhvetemel, bakepulver, vaniljepulver og himalayasalt. Ha mikseren på laveste hastighet, og tilsett melblandingen litt og litt inn i eggedosisen.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Hell røren i muffinsformer, la det være ca 1 cm klaring opp til kanten på formene
  • Stekes i 18-20 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte. Test gjerne med kakenål eller ren fyrstikk, det skal ikke henge igjen kakerøre.
  • Avkjøl muffinsene på rist

Notater

Etter min smak er muffinsene akkurat passe søte, siden kaker bør ha en viss sødme. Men om du skulle ønske å redusere sukkeret ytterligere, kan du bruke 50 gram rårørsukker.