Gå tilbake

Kyllingwok med hodekål og gulrot

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Asiatisk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 stor løk
  • 600 gr hodekål
  • 400 gr gulrøtter
  • 1 sitrongress
  • 3 ss extra virgin kokosolje
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 3 ss soyasaus glutenfri om nødvendig, smakes til
  • 2 ss oystersaus glutenfri om nødvendig
  • 2 ss frisk ingefær finrevet
  • 6-700 gr kyllingfilet
  • 1 ts kinesisk femkrydder smakes til
  • 1 håndfull cashewnøtter naturell uten salt

Instruksjoner

  • Løken skrelles og kuttes i smale båter. Hodekål kuttes i grove biter, og deretter i 1 cm tynne strimler på tvers. Gulrøtter skrelles og kuttes i staver. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer.
  • Ha kokosolje i en wok eller gryte på god varme. Stek først løken, hodekålen og gulrøttene i 2-3 minutter, rør av og til.
  • Kutt kyllingfileten i strimler eller skiver, og tilsett sammen med soyasaus, oysteraus, knust hvitløk (hvitløkspresse), finrevet ingefær og kinesisk femkrydder. Bland sammen, ha på lokk, og stek til kyllingen er akkurat gjennomstekt.
  • Smak til med mer soyasaus om den trenger mer salt, og evt mer kinesisk femkrydder om ønskelig
  • Dryss over cashewnøtter ved servering