Dypfryste calamari tines før tilberedning
Chorizo kuttes i ca 1 cm terninger. Ha litt extra virgin olivenolje i en romslig gryte, og stek chorizoterningene på middels god varme 4-5 minutter til de er lett gyldne, rør av og til.
Løken kuttes i mindre biter, og tilsettes sammen med timian i gryten. La steke 4-5 minutter til løken er myk, rør av og til.
Tomatene kuttes i grove terninger, og tilsettes
Tilsett røkt paprikapulver, men vær varsom med mengden! Jeg bruker ca 1/2 ts til denne oppskriften. Tilsett hvitvin, rør godt slik at alle godsakene i gryten løsner fra bunnen. Legg på lokk, og la småkoke noen minutter, juster varmen etter behov.
Hele, tinte calamari kuttes i ca 1 cm tykke ringer, og tilsettes i gryten. Bland sammen så calamariringene dekkes godt med sausen. På med lokk igjen, og la koke en time. Rør forsiktig en gang eller to underveis.
Poteter skrelles og kuttes i ca 2 cm terninger, og tilsettes når gryten har kokt en time. Hvis gryten virker litt "tørr" eller innkokt, kan du tilsette litt vann. Bland godt sammen, og la gryten koke videre med potetene i ca 30-40 minutter til de er helt gjennomkokte (sjekk med en kniv at de er helt møre).
Smak til med salt
Server gryten med et dryss frisk timian, og gjerne med godt brød og aioli til