Gå tilbake

Spansk calamari- og chorizogryte

Matrett Fisk & sjømat, Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Spansk
Forberedelse 15 minutter
Koke/steketid 1 time 45 minutter
Total tid 2 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • extra virgin olivenolje
  • 300 gr chorizo
  • 2 løk
  • 1 håndfull frisk timian dra bladene av stengelen
  • 800 gr tomater
  • 1/2-1 ts røkt paprikapulver
  • 1,5 dl hvitvin tørr eller halvtørr
  • 700 gr calamari naturell, hele eller ferdig kuttet i ringer
  • 1000 gr poteter kokefaste, f.eks Asterix
  • himalayasalt evt havsalt

Instruksjoner

  • Dypfryste calamari tines før tilberedning
  • Chorizo kuttes i ca 1 cm terninger. Ha litt extra virgin olivenolje i en romslig gryte, og stek chorizoterningene på middels god varme 4-5 minutter til de er lett gyldne, rør av og til.
  • Løken kuttes i mindre biter, og tilsettes sammen med timian i gryten. La steke 4-5 minutter til løken er myk, rør av og til.
  • Tomatene kuttes i grove terninger, og tilsettes
  • Tilsett røkt paprikapulver, men vær varsom med mengden! Jeg bruker ca 1/2 ts til denne oppskriften. Tilsett hvitvin, rør godt slik at alle godsakene i gryten løsner fra bunnen. Legg på lokk, og la småkoke noen minutter, juster varmen etter behov.
  • Hele, tinte calamari kuttes i ca 1 cm tykke ringer, og tilsettes i gryten. Bland sammen så calamariringene dekkes godt med sausen. På med lokk igjen, og la koke en time. Rør forsiktig en gang eller to underveis.
  • Poteter skrelles og kuttes i ca 2 cm terninger, og tilsettes når gryten har kokt en time. Hvis gryten virker litt "tørr" eller innkokt, kan du tilsette litt vann. Bland godt sammen, og la gryten koke videre med potetene i ca 30-40 minutter til de er helt gjennomkokte (sjekk med en kniv at de er helt møre).
  • Smak til med salt
  • Server gryten med et dryss frisk timian, og gjerne med godt brød og aioli til