Gå tilbake

Gazpacho

Matrett Supper, Vegetar
Nasjonalitet Spansk

Ingredienser

  • 400 gr hermetiske tomater evt ferske gode tomater
  • 1 rød paprika evt grønn
  • 1/2 agurk
  • 1/2 fedd hvitløk
  • 1 ss sherryeddik evt rødvinseddik
  • 1/2 ts himalayasalt evt havsalt
  • 0,75 dl extra virgin olivenolje

Instruksjoner

  • Fjern frøene fra paprikaen og del i grove biter. Fjern enden på agurken og del i grove biter.
  • Ha hermetiske tomater, paprika, agurk og hvitløk i en blender, og kjør sammen til en jevn masse
  • Tilsett extra virgin olivenolje, sherryeddik og salt, og og kjør sammen. Gazpachoen vil nå få en lysere farge og "kremet" konsistens.
  • Om ønskelig: Sett suppen tildekket i kjøleskap i 5-6 timer, eller natten over. Da får smakene godgjøre seg ekstra godt. Eller gjør slik jeg som regel gjør: Spis den med det samme...
  • Før servering smakes suppen eventuelt til med mer sherryeddik og salt, om nødvendig. Sprinkle litt extra virgin olivenolje over, og gazpachoen er klar til servering.