Legg blåskjellene i en romslig bolle med kaldt vann. Kast alle blåskjell som ikke lukker seg når de har kommet i vannet, da er det ikke mye liv i dem...
Løken kuttes i mindre terninger, hvitløk grovhakkes. Ha i en romslig gryte sammen med litt olje, og la løken surre på middels god varme til løken er blank. Rør av og til.
Kutt sitrongresset i millimetertynne ringer, og tilsett sammen med løken. Riv over frisk ingefær. Bland sammen.
Tilsett kokosmelk og hvitvin i løken, rør til all kokosmelken er oppløst. Legg på lokk, og la det småkoke mens du rensker blåskjellene.
Skru opp varmen så kokosmelken koker godt. Tilsett blåskjellene, bland raskt sammen, og legg på lokk. La blåskjellene dampe ca fem-seks minutter, da har de åpnet seg og er passe kokte. Du kan gjerne vende dem en gang eller to underveis.
Hvis du synes sausen er litt tynn, kan du redusere den: Løft ut de ferdige blåskjellene med en hullsleiv og over i en romslig bolle. Skru opp varmen, la sausen koke godt uten lokk noen minutter, til den har ønsket kosistens.
Smak til sausen med salt, pepper, saften av lime og grovhakket frisk koriander. Legg blåskjellene tilbake i sausen.