Gå tilbake

Blåskjell med kokosmelk, sitrongress og ingefær

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Asiatisk

Ingredienser

  • 1 kg blåskjell
  • 1 løk
  • 3-4 fedd hvitløk
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 1 stort sitrongress evt to mindre
  • 1-2 ss fersk ingefær finrevet
  • 1 boks kokosmelk av god kvalitet, gjerne økologisk
  • 1 dl hvitvin tørr/halvtørr, gjerne riesling
  • himalayasalt evt havsalt
  • pepper
  • 1/2 lime saften
  • 1 håndfull koriander

Instruksjoner

  • Legg blåskjellene i en romslig bolle med kaldt vann. Kast alle blåskjell som ikke lukker seg når de har kommet i vannet, da er det ikke mye liv i dem...
  • Løken kuttes i mindre terninger, hvitløk grovhakkes. Ha i en romslig gryte sammen med litt olje, og la løken surre på middels god varme til løken er blank. Rør av og til.
  • Kutt sitrongresset i millimetertynne ringer, og tilsett sammen med løken. Riv over frisk ingefær. Bland sammen.
  • Tilsett kokosmelk og hvitvin i løken, rør til all kokosmelken er oppløst. Legg på lokk, og la det småkoke mens du rensker blåskjellene.
  • Skru opp varmen så kokosmelken koker godt. Tilsett blåskjellene, bland raskt sammen, og legg på lokk. La blåskjellene dampe ca fem-seks minutter, da har de åpnet seg og er passe kokte. Du kan gjerne vende dem en gang eller to underveis.
  • Hvis du synes sausen er litt tynn, kan du redusere den: Løft ut de ferdige blåskjellene med en hullsleiv og over i en romslig bolle. Skru opp varmen, la sausen koke godt uten lokk noen minutter, til den har ønsket kosistens.
  • Smak til sausen med salt, pepper, saften av lime og grovhakket frisk koriander. Legg blåskjellene tilbake i sausen.