Gå tilbake

Syltet rødløk

Matrett Tilbehør
Total tid 1 time
Porsjoner 1 glass

Ingredienser

  • 1/2 dl vann kaldt
  • 1 medium rødløk
  • 1/2 dl eplecidereddik
  • 1 ss akasiehonning evt mild lønnesirup eller rårørsukker
  • 1/2 ts havsalt

Instruksjoner

  • Kok opp vann
  • Rødløk skrelles og deles i to på langs, og kuttes i tynne skiver (2-3 millimeter tynne). Ha rødløken på et rent norgesglass eller syltetøyglass.
  • Tilsett eplecidereddik, akasiehonning (evt lønnesirup/rårørsukker) og havsalt i det kokende vannet. Rør til alt har løst seg opp.
  • Hell laken over rødløken, og sørg for at den er helt dekket. Trykk ned rødløken med en skje om nødvendig.
  • La rødløken godgjøre seg helst en dag eller to i kjøleskap, før den er klar til servering
  • Oppbevares med tett lokk i kjøleskap.