Gå tilbake

Alt-i-ett langtidskokt kjøttgryte

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Forberedelse 20 minutter
Koke/steketid 3 timer
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1,2 kg poteter
  • 8-900 gr okse høyrygg eller bog uten bein
  • 1 løk
  • 6-8 fedd hvitløk evt 1 kinesisk hvitløk
  • 4-5 gulrøtter
  • 400 gr hermetiske hakkede tomater
  • 2 dl rødvin gjerne Côte du Rhône
  • 4 dl vann kaldt
  • 2 ss maisenna
  • 1 terning kjøttbuljong
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 2-3 ss kremet balsamico
  • 2 ts tørket timian
  • himalayasalt
  • svart pepper

Instruksjoner

  • Poteter skrelles og kuttes i 1-2 cm terninger. Kjøttet kuttes i 2-3 cm terninger. Løk skrelles og kuttes i 1 cm terninger. Hvitløk grovhakkes. Gulrot skrelles og kuttes i 1 cm skiver.
  • Ha kuttede grønnsaker og kjøtt i en romslig gryte sammen med hermetiske hakkede tomater og rødvin. Rør ut maisenna i det kalde vannet, og tilsett sammen med kjøttbuljong, extra virgin olivenolje, kremet balsamico og timian. Bland sammen.
  • Kok opp under lokk, og la kjøttgryten småkoke i 3-4 timer, til kjøttet er helt mørt. Eventuelt kan du forvarme stekeovnen til 120 grader, og sette i gryten med lokk etter at den har kokt opp, og la den koke ferdig der.
  • Smak til med salt og pepper. Vel bekomme!