Gå tilbake

Enkel kyllingform med bacon og sitron

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 30 minutter

Ingredienser

  • 130 gr bacon
  • 600 gr kylling lårfilet
  • extra virgin olivenolje
  • 1000 gr grønnsaksblanding frossen
  • 1 sitron saft og revet skall
  • hvitløkspepper
  • 1/2-1 ts himalayasalt smakes til

Instruksjoner

  • Kutt bacon i strimler
  • Ha godt med extra virgin olivenolje (2-3 ss) i en romslig gryte på middels god varme, og stek bacon til det er lett gyldent. Rør av og til etter behov.
  • Imens kuttes kyllingkjøttet i ca 1/2 cm tynne skiver, tilsett sammen med det gyldne baconet. Stek til kyllingen er nesten gjennomstekt. Rør av og til etter behov.
  • Tilsett grønnsaksblandingen, og rør sammen. Sprinkle extra virgin olivenolje over (2-3 ss). Finriv sitronskall over (kun det gule, det hvite smaker bittert), og skvis sitronsaften over. Dryss over hvitløkspepper og litt salt, smakes til.
  • La det steke til grønnsakene er gjennomstekt, rør av og til etter behov
  • Hvis du ønsker å brune kyllingformen litt, kan du sette i stekeovnen på 160 grader varmluft i 15-20 minutter. Hvis gryten ikke tåler opphold i stekeovn, has retten over i en romslig ildfast form først