Gå tilbake

Torsk i kremet hvitvinssaus (melkefri, glutenfri)

Matrett Fisk & sjømat

Ingredienser

  • 4 medium gulrøtter
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • 1 løk
  • 1 hel kinesisk hvitløk
  • 2,5 dl kremet kokosmelk kartong
  • 1,5 dl hvitvin halvtørr, f.eks riesling
  • 1/2 potte frisk dill
  • 1/2 sitron skall og saft
  • 5-600 gr torskeloins evt torskefilet, i porsjonsstykker
  • 2 ts himalayasalt smakes til
  • sort pepper smakes til

Instruksjoner

Tilberedning på koketopp

  • Gulrøtter kuttes i ca 1/2 cm tykke skiver, og has i en romslig gryte sammen med extra virgin olivenolje på middels god varme. Rør av og til etter behov.
  • Imens kuttes løken i terninger, og hvitløk grovhakkes. Tilsett sammen med gulrøttene. Rør av og til etter behov.
  • Når løken begynner å bli blank, tilsettes kokosmelk og hvitvin, bland sammen
  • Grovhakk dill og tilsett
  • Det gule på skallet på sitronen finrives over maten. Selve sitronsaften presses i sitronpresse, og sprinkles over. Smak til sausen med salt og pepper.
  • Legg i porsjonsstykker av torsk. Dryss litt salt og pepper oppå selve fisken. Juster varmen etter behov, så det koker moderat.
  • Når torskestykkene har ligget i noen minutter, vendes de forsiktig opp/ned, så de blir kokt på andre siden også. Retten er klar til servering når fisken er gjennomkokt.

Tilberedning på koketopp + i ovn

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Følg samme fremgangsmåte som 1-5 over
  • Hell saus med grønnsaker over i en romslig ildfast form. Legg porsjonsstykker av torsk oppå, dryss salt og pepper over fisken. Hell gjerne litt saus over fisken også.
  • Ovnsbakes i ca 12-15 minutter, til fisken er akkurat gjennomstekt og flaker seg