Gå tilbake

Langtidsstekt kylling

Matrett Kjøtt & kylling
Koke/steketid 8 timer
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 1 stor kylling
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • havsalt evt himalayasalt
  • hvitløkspepper
  • italienske urter tørket urteblanding
  • 1-2 løk
  • 10-12 fedd hvitløk
  • 1 sitron helst økologisk
  • 3-4 dl vann

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 75 grader
  • Legg kyllingen i en romslig ildfast form, og gni den inn med extra virgin olivenolje, salt, hvitløkspepper og italienske urter. Del sitronen i båter, og putt inni skroget på kyllingen.
  • Del løken i fire, fjern skallet, legg i formen rundt kyllingen, sammen med hvitløksfedd (uten skall de også). Tilsett vann.
  • Sett i ovnen, og la stå i 8-9 timer, avhengig av størrelse
  • Sett på grillelementet ved 220-230 grader, og la kyllingen brunes fint i skinnet. Du kan eventuelt snu kyllingen så den brunes på alle sider (ta ut formen så blir det enklere, og bruk redskaper for å snu den med).
  • Når kyllingen er ferdig stekt og brunet, legges den over på en fjøl eller fat for avkjøling

Saus

  • Sjyen, løken og hvitløken has over i en blender (evt i en kasserolle og bruk stavmikser). Kjør sausen så jevn du klarer, 1-2 minutter. Er sausen for tykk, tilsetter du litt kaldt vann til passe konsistens. Er den for tynn, koker du den inn, se neste trinn.
  • Sil sausen over i en kasserolle, og bruk skje for å trykke mest mulig igjennom. La sausen koke inn til ønsket tykkelse, og smak til med salt og pepper.