Hvitløk grovhakkes, og sitrongress kuttes i millimetertynne ringer. Ha i en wok eller stekepanne sammen med 1 ss kokosolje på middels varme (ikke for høy så det svis). Finriv frisk ingefær over, mengde etter ønske. Stek 3-4 minutter, rør av og til, til hvitløken er litt blank.
Tilsett appelsinjuice, soyasaus, malt anis og malt koriander. La det koke 3-4 minutter. Smak eventuelt til med mer soyasaus om sausen trenger mer salt.
Imens skrelles gulrøtter og kuttes i 1/2 cm skiver. Løken skrelles og kuttes i terninger.
Hell sausen fra woken over i en skål og sett til side så lenge.
Forvarm stekeovnen til 170 grader
Ha 1 ss kokosolje i woken / stekepannen, og tilsett gulrøttene og løken. Stek noen minutter på god varme, til løken er blank.
Ha gulrøttene og løken over i en ildfast form, bre dem utover i et jevnt lag
Legg laksefiletene oppå grønnsakene. Hell sausen over, dryss litt salt og pepper samt sesamfrø på laksefiletene
Bakes i ovnen i 14-15 minutter, til fisken er akkurat gjennostekt, men med saftig og god konsistens
Serveres med jasminris til