Gå tilbake

Laks med asiatisk appelsinsaus

Matrett Fisk & sjømat
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4 fedd hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 2-3 ss frisk ingefær
  • 3 dl appelsinjuice
  • 4-5 ss soyasaus glutenfri / tamari
  • 1 ts malt anis
  • 1 ts malt koriander
  • 3-400 gr gulrot
  • 1 stor løk
  • 1+1 ss extra virgin kokosolje til steking
  • 500 gr laks
  • himalayasalt
  • pepper
  • sesamfrø

Instruksjoner

  • Hvitløk grovhakkes, og sitrongress kuttes i millimetertynne ringer. Ha i en wok eller stekepanne sammen med 1 ss kokosolje på middels varme (ikke for høy så det svis). Finriv frisk ingefær over, mengde etter ønske. Stek 3-4 minutter, rør av og til, til hvitløken er litt blank.
  • Tilsett appelsinjuice, soyasaus, malt anis og malt koriander. La det koke 3-4 minutter. Smak eventuelt til med mer soyasaus om sausen trenger mer salt.
  • Imens skrelles gulrøtter og kuttes i 1/2 cm skiver. Løken skrelles og kuttes i terninger.
  • Hell sausen fra woken over i en skål og sett til side så lenge.
  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Ha 1 ss kokosolje i woken / stekepannen, og tilsett gulrøttene og løken. Stek noen minutter på god varme, til løken er blank.
  • Ha gulrøttene og løken over i en ildfast form, bre dem utover i et jevnt lag
  • Legg laksefiletene oppå grønnsakene. Hell sausen over, dryss litt salt og pepper samt sesamfrø på laksefiletene
  • Bakes i ovnen i 14-15 minutter, til fisken er akkurat gjennostekt, men med saftig og god konsistens
  • Serveres med jasminris til