Gå tilbake

Ovnsbakte kyllinglår med sjampinjong

Matrett Kjøtt & kylling
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 4-500 gr sjampinjong
  • extra virgin olivenolje rikelig, til steking
  • 1 stor løk
  • 4 dl vann kaldt
  • 3 ss maisenna
  • 4-5 ss soyasaus glutenfri
  • 2 ts tørket timian
  • 4 medium kyllinglår
  • himalayasalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Stek sjampinjongen i rikelig med extra virgin olivenolje på god varme i en stekepanne, den skal bli fint brunet. Sjampinjongen vil trekke endel av oljen inn, bruk mer olje om nødvendig, rør etter behov.
  • Kutt løken i mindre terninger, og tilsett sammen med sjampinjongen, stek til løken er blank
  • Rør ut maisenna i vann, og hell over grønnsakene. Tilsett soyasaus og timian, bland sammen.
  • Hell sausen med sjampinjong og løk over i en romslig ildfast form. Legg kyllinglårene oppå, sprinkle litt olivenolje over og dryss over litt salt og hvitløkspepper.
  • Stekes i ovnen i +/- 1 time, til kyllinglårene er gjennomstekte inntil beinet og gyldne i skinnet (kjøttet skal slippe beina)