Gå tilbake
Kylling i kremet sitronsaus
Utskrift Pin
4 from 1 vote

Kylling i kremet sitronsaus

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2-300 gr brokkoli
  • 2-300 gr gulrot
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • extra virgin olivenolje
  • 600 gr kylling lårfilet beinfri
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2,5 dl vann
  • 1 terning kyllingbuljong
  • 1 ss maisenna
  • 2 ts italienske urter / krydder
  • 1/2 sitron saften, smakes til
  • havsalt evt himalayasalt, smakes til
  • pepper smakes til
  • 100 gr spinat gjerne frossen

Instruksjoner

  • Brokkoli deles i mellomstore buketter, ca 3-5 cm i diameter. Gulrot skrelles og kuttes i skiver. Løk skrelles og hakkes. Hvitløk grovhakkes.
  • Ha 2-3 ss olivenolje i en romslig gryte på middels god varme. Stek brokkoli, gulrot, løk og hvitløk noen minutter til løken begynner å bli blank, brokkolien skal fortsatt ha god tyggemotstand og ikke være helt gjennomkokt. Hell over i en bolle så lenge.
  • Kylling deles i grove biter, og stekes i olivenolje, til den er gjennomstekt, vend av og til ved behov
  • Tilsett kokosmelk
  • Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett sammen med en terning kyllingbuljong og italienske urter. Bland sammen, og la det koke etpar minutter.
  • I tilfelle du synes sausen er litt tykk, kan du spe med litt vann.
  • Tilsett grønnsakene og bland sammen
  • Smak til med sitronsaft, salt og pepper
  • Tilsett spinat til slutt. Hvis du bruker frossen spinat, lar du den tine i sausen. Bruker du fersk spinat, hakkes den først før den tilsettes, den vil raskt "kollapse" og da er retten klar til servering.
  • Sprinkle godt med olivenolje over før servering