Gå tilbake

Tomatsuppe med italienske urter

Matrett Supper
Nasjonalitet Italiensk
Koke/steketid 15 minutter
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2-3 fedd hvitløk
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 3 bokser hermetiske tomater 3x400 gr
  • 5 dl vann
  • 1 terning kylling- eller kjøttbuljong helst økologisk, evt grønnsaksbuljong for vegetarisk suppe
  • 2-3 ss kremet balsamico smakes til
  • 2 ts basilikum
  • 1 ts timian
  • 1 ts oregano
  • havsalt smakes til
  • pepper smakes til

Forslag til topping / tilsetning

  • kokte egg
  • kokt pasta glutenfri
  • stekt kylling / kjøtt i strimler eller terninger
  • sitronolje
  • hvite bønner kokte eller hermetiske
  • friske urter

Instruksjoner

  • Hakk løk og hvitløk
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig kasserolle eller gryte på middels god varme, tilsett løk og hvitløk, og surre til den er blank
  • Tilsett hermetiske tomater, vann, buljongterning, kremet balsamico og urtene, bland sammen og kok opp. La koke i ca 10 minutter uten lokk, juster varmen etter behov, og rør av og til.
  • Suppen jevnes med stavmikser, og gis et oppkok
  • Smak til med salt og pepper

Topping / tilsetning (valgfritt)

  • Serveres gjerne med kokte egg, pasta (glutenfri), ferdigstekt kylling eller annet kjøtt, eller hvite bønner
  • Sprinkle gjerne sitronolje over, alternativt extra virgin olivenolje