Gå tilbake

Blåskjellsuppe med safran (melkefri)

Matrett Fisk & sjømat, Supper

Ingredienser

  • 1-1,5 kg blåskjell
  • 2 dl hvitvin tørr, gjerne riesling
  • 3-4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 5 dl kokosmelk 2x2,5 dl kartonger
  • 5 dl vann
  • 1,5 ss maisenna
  • himalayasalt evt havsalt
  • 1 fingerklype safran smakes til, litt holder lenge
  • frisk persille

Instruksjoner

Rense og dampe blåskjellene

  • Rens blåskjellene for tråder etc i kaldt vann, kast ødelagte skjell samt de som ikke lukker seg når de kommer i det kalde vannet
  • Kok opp hvitvin i en romslig gryte. Når det koker godt legges blåskjellene raskt i, legg på lokk, og la dem dampe i fem minutter.
  • Ha de ferdig dampede blåskjellene inkludert kraften over i en bolle (eller annen beholder) så lenge, fjern de skjellene som ikke har åpnet seg under dampingen

Selve suppen

  • Småhakk løk og hvitløk
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig gryte på middels god varme, ha i løk og hvitløk, og la den surre noen minutter til den er helt myk
  • Rør ut maisenna i kaldt vann, og tilsett i gryten sammen med kokosmelk, la det koke opp
  • Smak til suppen med salt og en fingerklype safran - litt safran holder lenge, den har mye smak!
  • Tilsett blåskjellene og kraften i suppa, og bland sammen
  • Hakk frisk persille, og dryss over før servering