Gå tilbake

Nektarinsorbet

Matrett Dessert
Porsjoner 6 dl

Ingredienser

  • 5 modne nektariner evt 4 stykk hvis de er store
  • 1 dl vann , kaldt
  • 80 gr rårørsukker
  • 1/2 sitron saften, smakes til

Instruksjoner

  • Nektarinene vaskes godt, skallet beholdes på, og steinen fjernes. Kutt fruktkjøttet i biter eller båter.
  • Ha nektarinkjøttet i en kasserolle med vann, kok opp, og la småkoke med lokk i 5-6 minutter
  • Ta av lokket, tilsett rårørsukker, og bland sammen. La det kjøle seg ned, før du smaker til med sitronsaft.
  • Ha blandingen i en blender, og kjør til en jevn masse
  • Sett blandingen på kjøl (kjøleskap) til den har grei temperatur til å kjøres i iskremmaskin
  • Følg instruksjonene for din iskremmaskin, hell røren i maskinen og kjør til sorbeten er passe fryst
  • Ha sorbeten over i en egnet beholder med lokk, og sett i fryseren frem til servering
  • Sorbeten tas opp 10-20 minutter før servering, så den rekker å mykne litt