Gå tilbake

Gulrotkake

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 24 cm form

Ingredienser

Kakebunn

  • 4 store egg
  • 100 gr dadler
  • 6 ss extra virgin olivenolje + til smøring av springform
  • 50-75 gr rårørsukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 1,5 ts ekte kanel
  • 1,5 ts malt anis
  • 1/3 ts havsalt
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljesukker
  • 90 gr rismel
  • 90 gr potetmel
  • 150 gr gulrøtter raspet

Glasur

  • 8 ss melis + litt ekstra til passe fast konsistens
  • 4 ss potetmel
  • 3 ss ananasjuice evt appelsinjuice

Instruksjoner

Kakebunn

  • Stekeovnen forvarmes til 170 grader
  • Ha egg, dadler uten stein, extra virgin olivenolje, rårørsukker, bakepulver, natron, kanel, anis, salt og vaniljeekstrakt (evt vaniljesukker) i en blender, og kjør sammen til en jevn, lys røre
  • Sikt sammen rismel og potetmel i en bakebolle, hell eggerøren over og bland godt sammen, så alt mel er oppløst uten klumper
  • Skrell gulrøttene og rasp på grovt rivjern, tilsett i røren og bland sammen
  • Legg bakepapir på bunnen av en springform, sett på ringen, og pensle innsiden av ringen med extra virgin olivenolje
  • Stekes i 22-25 minutter, til kaken er gjennomstekt. Test gjerne med kakepinne eller en ren fyrstikk.

Glasur

  • Bland sammen melis, potetmel og juice til en tykk glasur. Tilsett litt ekstra melis etter behov. Glasuren skal kunne bres på kaken uten at den renner.
  • Blir glasuren for kompakt, tilsetter du noen dråper juice om gangen, til ønsket fylde.
  • Vent til kaken er helt avkjølt, før glasuren bres på kaken