Gå tilbake
Enkel hjemmelaget kokosyoghurt
Utskrift Pin
5 from 1 vote

Enkel hjemmelaget kokosyoghurt

Matrett Dessert, Frokost
Porsjoner 4 dl

Ingredienser

Kokosyoghurt

  • 4-5 dl kokosmelk ikke fettredusert!
  • 2 kapsler probiotika
  • 1 ts rårørsukker

Lage ny kokosyoghurt av den gamle

  • 2-3 ss kokosyoghurt
  • 1 ts rårørsukker
  • 4-5 dl kokosmelk ikke fettredusert!

Instruksjoner

Sterilisere hermetikkglasset

  • Før du starter, må du sterilisere glasset som yoghurten skal fermentere i, så det ikke dannes mugg underveis i prosessen
  • Dette gjør du enkelt ved å ha glasset og lokket i en kjele med vann (vannet skal dekke glasset helt), koke opp, og la det koke i fem minutter
  • Du kan skylle med rent kaldt vann, siden det er lettere å håndtere et avkjølt glass. Sett til side så lenge, og ikke ta på innsiden av glasset eller lokket med fingrene.

Fermentering av kokosyoghurt

  • Klipp kapslene med probiotika i to, gjør det gjerne oppi en skål eller kopp, så du ikke søler ut pulveret. Selve kapslene avhendes.
  • Rist kokosmelken godt sammen, og ha litt av den i hermetikkglasset (2-3 ss), og tilsett probiotikapulveret og rårørsukker. Bland godt sammen med en tresleiv (evt bakenden på sleiven) eller en plastskje, så det blander seg mest mulig sammen. Hvis du liker sushi og har spisepinner i hus, kan du bruke det også (dét bruker jeg).
  • Tilsett resten av kokosmelken, og bland sammen
  • Legg på et rent tøystykke og fest med strikk, og sett på kjøkkenbenken i 2-3 dager, til kokosyoghurten har tyknet og surnet
  • Ha på lokk, og sett i kjøleskap

Lage ny kokosyoghurt basert på den gamle

  • Ha 2-3 ss kokosyoghurt i et sterilisert hermetikkglass, tilsett 1 ts rårørsukker og bland godt sammen
  • Tilsett ny kokosmelk, bland sammen, og sett på kjøkkenbenken med rent tøystykke festet på toppen med strikk
  • La stå på kjøkkenbenken i 2-3 dager, til kokosyoghurten syrner og tykner, så har du en ny porsjon! Test den gjerne etter en dag, i tilfelle den allerede er ferdig.