Gå tilbake

Stekt ris med reker og egg

Matrett Risretter
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1-1,2 kg reker med skall
  • 3-400 gr gulrøtter
  • 1 stor løk
  • 1 kinesisk hvitløk
  • 1 sitrongress
  • 1-2 ss extra virgin kokosolje
  • 2-3 ss oystersaus glutenfri
  • 1 ss sesamolje
  • 1-2 ss soyasaus glutenfri, tamari
  • 2 egg
  • 7-800 gr kokt ris daggammel, kald
  • 200 gr erter fryste

Instruksjoner

  • Rekene skrelles, og settes til side så lenge, evt i kjøleskap
  • Gulrøtter kuttes i 3-4 millimeter tynne skiver, gjerne på skrå. Løk kuttes i båter. Hvitløk grovhakkes. Sitrongress kuttes i millimetertynne ringer.
  • Ha litt kokosolje i en wok på høy varme, tilsett de kuttede grønnsakene. Rør ofte så de ikke svis, stek et par minutter og tilsett oystersaus, sesamolje og soyasaus. Stek to-tre minutter til, til løken er litt blank og grønnsakene er litt brunet i kantene. Ha over i en bolle så lenge.
  • Ha eggene i en skål og pisk sammen, sett til side så lenge
  • Ha litt mer kokosolje i woken, og tilsett den kokte risen. Rør ofte, og stek først 2-3 minutter.
  • Trekk en del av risen ut til ene siden, så ca halve bunnen på woken synes. Hell i de piskede eggene, la dem steke noen sekunder, til de begynner å koagulere (stivne). Bruk så stekespaden til å blande eggene sammen til en eggerøre. Når eggene er nesten stivnet, blandes de sammen med risen og deles opp i mindre biter med stekespaden.
  • Ha grønnsakene tilbake i woken sammen med risen og eggene, bland sammen
  • Tilsett rekene, og bland sammen