Gå tilbake

Ristede gresskarkjerner

Matrett Snacks
Koke/steketid 1 time

Ingredienser

  • gresskarkjerner fra et medium stort gresskar
  • 1 ss extra virgin olivenolje
  • ca 1/2 ts havsalt

Instruksjoner

  • Skyll kjernene godt i flere omganger med kaldt vann i en bolle, så du får bort mest mulig fruktkjøtt
  • TIPS: Bruk gjerne to boller til å skylle kjernene i. Legg dem i den ene bollen og fyll med kaldt vann, vask og gni dem med hendene. "Fisk opp" kjernene og legg over i den andre bollen, som du så fyller med rent kaldt vann, og tømmer ut det grumsete vannet i den andre. Gjenta til vaskevannet er rent
  • Legg kjernene på et kjøkkenhåndkle og brett kantene over, klapp og tørk dem med håndkleet så godt du kan
  • Forvarm stekeovnen til 125 grader
  • Ha gresskarkjernene i ene bollen (tømt for vann), tilsett olivenolje og litt havsalt, bland godt sammen
  • Legg kjernene utover på en stekeplate med bakepapir, mest mulig i ett lag, stek i ca én time til kjernene er godt gyldne og sprø
  • Avkjøl og server