Gå tilbake

Melkefri vaniljeiskrem

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 2,5 dl kokosmelk  kartong
  • 3 dl rismelk 
  • 1,5-2 ss maisenna
  • 1 vaniljestang 
  • 2 egg str M/L
  • 100 gr rårørsukker 1 dl

Instruksjoner

  • Ha kokosmelk, rismelk og maisenna i en tykkbunnet kasserolle, visp godt sammen
  • Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene, og tilsett både frø og stang i kasserollen sammen med melken
  • Kok opp under omrøring, og ta så av varmen, la miksen trekke i 15-20 minutter (med vaniljestangen fortsatt i)
  • Pisk egg og sukker til lys eggedosis, gjerne med mikser
  • Ta så selve vaniljestengene ut av røren, disse kan skylles og brukes til å lage vaniljesukker
  • Hell melken i en tynn stråle i eggedosisen mens mikseren går, få med alle frøene, bruk gjerne slikkepott
  • Hell røren tilbake i kasserollen, og varm opp på moderat varme under kontinuerlig omrøring. Bruk termometer, varm opp til ca 80 grader.
  • La røren avkjøles
  • Hell røren i iskremmaskinen, og følg instruksjonene for din maskin
  • Sett i fryseren for videre nedfrysning og oppbevaring
  • Tas ut av fryseren ca 30 minutter før servering