Ha kokosmelk, rismelk og maisenna i en tykkbunnet kasserolle, visp godt sammen
Del vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene, og tilsett både frø og stang i kasserollen sammen med melken
Kok opp under omrøring, og ta så av varmen, la miksen trekke i 15-20 minutter (med vaniljestangen fortsatt i)
Pisk egg og sukker til lys eggedosis, gjerne med mikser
Ta så selve vaniljestengene ut av røren, disse kan skylles og brukes til å lage vaniljesukker
Hell melken i en tynn stråle i eggedosisen mens mikseren går, få med alle frøene, bruk gjerne slikkepott
Hell røren tilbake i kasserollen, og varm opp på moderat varme under kontinuerlig omrøring. Bruk termometer, varm opp til ca 80 grader.
La røren avkjøles
Hell røren i iskremmaskinen, og følg instruksjonene for din maskin
Sett i fryseren for videre nedfrysning og oppbevaring
Tas ut av fryseren ca 30 minutter før servering