Gå tilbake

Enkel vaniljesaus - uten melk, egg, nøtter og sukker

Matrett Dessert
Porsjoner 5 dl

Ingredienser

  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2-2,5 dl rismelk bruk 2 dl for ekstra fyldig vaniljesaus
  • 30 gr maisenna
  • 2-3 ss lønnesirup smakes til
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt essens, smakes til
  • 1/4 ts gurkemeie for fargens skyld, skal ikke gi smak

Instruksjoner

  • Ha kokosmelk, rismelk og maisenna i en kasserolle, og visp sammen mens væsken er kald/romtemperert
  • Tilsett 2 ss lønnesirup, vaniljeekstrakt og gurkemeie, og rør sammen
  • Skru på varmen, og varm opp til kokepunktet under omrøring, da vil sausen tykne. Smak evt til med mer lønnesirup og/eller vaniljeekstrakt
  • Avkjøl, og dekk til, settes i kjøleskap noen timer evt dagen før servering