Gå tilbake

Hjemmelagde tortillalefser (glutenfrie)

Gir 8 tortillalafser av standard/medium størrelse, eller 16 små (8-9 cm i diameter)
Nasjonalitet Meksikansk

Ingredienser

  • 3 dl vann + litt ekstra om nødvendig
  • 200 gr masa harina maismel
  • 2/3 ts havsalt

Instruksjoner

Deigen

  • Kok opp vann
  • Bland maismel og salt i en bolle, og tilsett 3 dl kokende vann
  • Elt sammen så vannet absorberes i melet, bruk gjerne en slikkepott eller sleiv til dette. Når deigen er tilstrekkelig avkjølt til at du kan ta i den, knas den sammen 1-2 minutter med hendene og formes til en ball.
  • Tilsett evt litt mer vann om nødvendig, 1 ss om gangen så det ikke blir for mye. Deigen skal ikke smuldre, men skal heller ikke være klissete, du skal enkelt kunne forme små baller.
  • Deigen deles i 8 like store emner for standard tortillalefser, evt 16 emner for små lefser. Forme emnene til jevnt store baller mellom hendene.

Hvis du ikke har tortillapresse, gjør du følgende:

  • Bruk en stor brødpose, legg ett deigemne inni mellom lagene med plast. Bruk hendene, og trykk først emnet flatt (1/2-1 cm tykt), mens kanten formes rund og jevn uten "revner".
  • Bruk deretter en kjevle til å kjevle emnet så flatt som mulig, ca 1-2 mm tykt. Slik fortsetter du med alle emnene, og legger dem på et fat så lenge.
  • Varm en tørr non-stick stekepanne på nesten max varme, du må nok prøve deg frem til riktig temperatur (på min koketopp bruker jeg innstilling 8 hvor 9 er max). Tortillalefsene stekes ca ett minutt på hver side til de får brune flekker, juster varmen etter behov.
  • Dekk til tortillelafsene, og server når de er nystekte