Gå tilbake

Indisk curry med laks

Matrett Fisk & sjømat
Nasjonalitet Indisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 3 fedd hvitløk
  • 3 cm fersk ingefær
  • 1 kartong hermetiske tomater 400 gr
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje til steking
  • 2,5 dl kokosmelk kartong
  • 2 dl vann evt litt mer etter ønsket konsistens
  • 1,5 ts garam masala smakes til
  • 1,5 ts malt koriander smakes til
  • 1 ts gurkemeie
  • chilipulver smakes til
  • havsalt smakes til
  • 500 gr laksefilet

Instruksjoner

  • Løk, hvitløk og frisk ingefær kuttes i grove biter. Moses med stavmikser tilsatt litt av tomatene (ca 1 dl), helst i en høy smal beholder (den som følger med stavmikseren). Evt kan du bruke food processor.
  • Ha extra virgin olivenolje i en romslig stekepanne med høye kanter, på middels god varme. Tilsett løkblandingen, og stek noen minutter. Kjør resten av tomatene med stavmikser for en mest mulig jevnet saus, og tilsett sammen med løkblandingen.
  • Tilsett kokosmelk, vann, garam masala, malt koriander og gurkemeie. Bland sammen, og la koke noen minutter, smak til med chilipulver og salt. Tilsett litt mer vann om ønskelig, og smak evt til med mer krydderier.
  • Laksefilet kuttes i rause terninger, og legges i sausen, la småkoke, juster evt varmen. Vend laksebitene etter noen minutter, så de blir raskere gjennomkokt.
  • Serveres med basmatiris