Løk, hvitløk og frisk ingefær kuttes i grove biter. Moses med stavmikser tilsatt litt av tomatene (ca 1 dl), helst i en høy smal beholder (den som følger med stavmikseren). Evt kan du bruke food processor.
Ha extra virgin olivenolje i en romslig stekepanne med høye kanter, på middels god varme. Tilsett løkblandingen, og stek noen minutter. Kjør resten av tomatene med stavmikser for en mest mulig jevnet saus, og tilsett sammen med løkblandingen.
Tilsett kokosmelk, vann, garam masala, malt koriander og gurkemeie. Bland sammen, og la koke noen minutter, smak til med chilipulver og salt. Tilsett litt mer vann om ønskelig, og smak evt til med mer krydderier.
Laksefilet kuttes i rause terninger, og legges i sausen, la småkoke, juster evt varmen. Vend laksebitene etter noen minutter, så de blir raskere gjennomkokt.
Serveres med basmatiris