Gå tilbake

Ovnsbakt potetsalat

Matrett Grønnsaker, Tilbehør
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 800 gr poteter med fint skall, evt kan de skrelles
  • 1 medium løk
  • 4-5 ss extra virgin olivenolje
  • tørket rosmarin
  • tørket timian
  • havsalt
  • hvitløkspepper
  • 150 gr cherrytomater

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader
  • Poteter med fint skall vaskes og deles i ca 3 cm store terninger (hvis skallet ikke er så fint kan potetene skrelles først), ha i en romslig ildfast form
  • Løken skrelles og deles i grove biter, ca 3 cm store, og tilsett sammen med potetene
  • Sprinkle raust med olivenolje over, dryss over rosmarin, timian, havsalt og hvitløkspepper, og bland godt sammen
  • Ovnsbakes i ca 60 minutter totalt, til potetene er helt gjennombakte og møre. Vend om på grønnsakene en gang eller to underveis, så potetene og løken blir noenlunde jevnt brunet
  • Del cherrytomatene i to eller fire, avhengig av hvor store de er, og ha dem oppå potetene og løken de ti siste stekeminuttene
  • La potetsalaten avkjøles litt før servering