Gå tilbake

Hjemmelaget Bounty sjokolade (melkefri)

Matrett Digg med sjokolade, Snacks
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

Kokosfyll

  • 2,5 dl kokosmelk
  • 2 ss extra virgin kokosolje
  • 3 ss lys lønnesirup evt akasiehonning
  • 120 gr kokosmasse 3 dl

Sjokoladetrekk

  • 100 gr mørk sjokolade 70% melkefri

Instruksjoner

Kokosfyll

  • Ha kokosmelk, kokosolje, lønnesirup og kokosmassen i en tykkbunnet kasserolle, og kok opp. La småkoke i 10-15 minutter på moderat til lav varme, rør av og til.
  • Bre massen utover et brett eller fat dekket med bakepapir, ca 1 cm tykt lag, og sett i fryseren i ca 20-30 minutter til massen er avkjølt og fast nok til at den kan formes med fingrene (evt sett i kjøleskap til massen er tilsvarende fast som beskrevet her, ca en times tid)

Sjokoladetrekk

  • Smelt sjokoladen over vannbad: Kutt sjokolade i biter, og ha i en bolle som tåler varme (glass, porselen etc). Sett oppå en kasserolle med 3-4 cm kokende vann, uten at bollen kommer i direkte kontakt med vannet. Rør i sjokoladen til den har smeltet, og trekk til side.
  • La den smeltede sjokoladen avkjøles litt i romtemperatur, så den ikke er altfor rennende
  • Del kokosfyllet i 12 jevnt store emner. Forme hvert emne til en 5-6 cm lang pølse med hendene og fingrene, trykk dem litt flate oppå, ca 1,5 cm høye og 2 cm brede
  • Dypp emnene i smeltet sjokolade i tur og orden, og legg på brett/fat med bakepapir for avkjøling, gjerne i kjøleskap så det går raskere.
  • Hvis du har sjokolade til overs, kan du varme den litt opp igjen over vannbad, og deretter bruke en teskje og sprinkle resten over de avkjølte sjokoladene. Sett sjokoladen i kjøleskap igjen, til den er helt avkjølt og sjokoladetrekket er "hardt".
  • Sjokoladen oppbevares i kjøleskap, og holder seg fint noen dager. Eventuelt kan den også fryses ned.