Gå tilbake

Bibimbap

Matrett Kjøtt & kylling, Risretter
Nasjonalitet Asiatisk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

Risen

  • 3,5 dl jasminris
  • 4,7 dl vann

Marinert kyllingkjøttdeig

  • 400 gr kyllingkjøttdeig
  • 2 ss soyasaus glutenfri
  • 1 ss sesamolje
  • 1 ss akasiehonning
  • 1 fedd hvitløk finhakket

Grønnsaker

  • 50 gr tørket shiitake sopp
  • 2-3 medium gulrøtter
  • 1/2 squash
  • bønnespirer

Steking, speilegg og topping

  • extra virgin olivenolje til steking
  • soyasaus til steking/salting
  • 4 egg
  • sesamfrø
  • chilipasta f.eks sambal oelek

Instruksjoner

Forberedelser

  • Bløtlegging av ris: Legg den ukokte risen i kaldt vann for bløtlegging i 30-60 minutter
  • Marinering av kyllingkjøttdeig: Bland sammen kyllingkjøttdeig, soyasaus, sesamolje, akasiehonning og finhakket hvitløk i en skål, og sett til side (evt i kjøleskap)
  • Bløtlegging av shitakesopp: Kok opp vann, og hell over shitakesoppen. Dekk til (f.eks med lokk) og la det stå i 20-30 minutter, det går helt fint om det blir stående litt lenger

Koking av ris

  • Hell av vannet som risen har vært bløtlagt i, og skyll flere ganger med kaldt vann til det er klart
  • Hell på nytt, friskt vann (mengde som angitt i oppskriften)
  • Kok risen i 8 minutter med lokk uten å røre i den, trekk den deretter av varmen og la den stå i 10 minutter med lokket på

Grønnsaker - prepping

  • Gulrøtter kuttes i tynne staver, og has i en skål så lenge
  • Squash kuttes i litt bredere staver, ca 1/2 cm tykke, og has i en skål så lenge
  • Den ferdig bløtlagte shitakesoppen: Fjern stilken, og kutt soppen i skiver

Steking

  • Ha litt olivenolje i stekepanne på god/høy varme, og stek soppen etpar minutter (til den er lett brunet), tilsett ca 1/2 ss soyasaus, rør ofte. Ha soppen over i en skål, og sett til side til serveringen
  • Ha olivenolje i stekepannen, og stek gulrøttene etpar minutter, tilsett ca 1/2 ss soyasaus, rør ofte. Ha gulrøttene over i en skål, og sett til side så lenge
  • Stek squashen på samme måte som gulrøttene (med olivenolje og soyasaus), ha over i en skål og sett til side
  • Stek det marinerte kyllingkjøttet med litt olivenolje, til det er gjennomstekt, rør ofte, og ha over i en ren skål

Forbered til servering

  • Ha ferdigkokt ris i porsjonsskåler, legg i stekt kyllingkjøttdeig, shitakesopp, gulrøtter, squash og bønnespirer, som i en ring oppå risen (se bilde)
  • Stek speilegg etter ønske, og legg ett speilegg på hver skål (oppå de andre ingrediensene)
  • Dryss over sesamfrø, og hell over litt sesamolje og soyasaus etter ønske, og server
  • Når bibimbap er servert, deles egget opp og alle ingrediensene blandes sammen. Tilsett chilipasta etter ønske