extra virgin kokosoljeevt rapsolje, til smøring av formen
Instruksjoner
Legg bakepapir på bunnen av en springform, og sett på ringen. Innsiden av ringen pensles med kokos- eller rapsolje.
Stekeovnen forvarmes til 170 grader
Eggene skilles i eggehviter og eggeplommer. Ha eggehvitene i bakebollen til kjøkkenmaskinen / mikseren, og eggeplommene i en annen bakebolle eller skål så lenge.
Pisk eggehvitene først på lav hastighet, og øk gradvis. Etter få minutter er eggehvitene som hvitt skum - tilsett da eplecidereddik og en fingerklype salt, og pisk videre et minutt eller to. Tilsett halvparten av rårørsukkeret mens maskinen / mikseren går, og pisk videre til eggehvitene er fullstendig stive og glatte, og alt sukkeret har løst seg opp. Ha eggehvitene over i en annen beholder så lenge.
Ha eggeplommene og resten av rårørsukkeret i bakebollen, og pisk til lys eggedosis
Bland sammen mandelmel, finrevet sitronskall (kun det ytterste gule på skallet), bakepulver, vaniljepulver og kardemomme. Bland dette inn i eggedosisen med sleiv eller slikkepott. Merk at blandingen blir ganske "fast" før eggehvitene tilsettes.
Tilsett så én og én raus skje stivpisket eggehvite i kakerøren, vend den inn så forsiktig som du klarer. For hver skje blir kakerøren luftigerere, og konsistensen blir til slutt lett og fin.
Hell kakerøren i springformen, og stek kaken i ca 30 minutter, til den er gjennomstekt. Test gjerne med en kakepinne eller en fyrstikk.
La kaken avkjøles i formen
Dryss litt melis over kaken gjennom en finmasket sikt før servering
Notater
Kaken kan fint fryses ned. Da venter du med melisdryss til servering.