Verdens enkleste balsamicodressing

Verdens enkleste balsamicodressing

Dette må bare være verdens enkleste balsamicodressing – du lager den på sekunder! Du tar like deler extra virgin olivenolje og balsamico, rister noen få sekunder, og vips: Ferdig dressing. Møtet mellom oljen og eddiken gjør at den tykner omtrent med én gang, altså den emulgerer.

Jeg bruker mye kremet balsamico i mine oppskrifter. Akkurat i denne dressingen har jeg brukt «vanlig» balsamico som er mer tyntflytende og har mer syre. Bruk en som du synes er god på smak, så blir dressingen deretter også. Smak den til med salt og pepper etter ønske.

Dressingen passer til de fleste grønne salater, veldig gjerne en som også inneholder tomater. Lag enten det du trenger av dressing akkurat til den ene salaten, eller lag en større mengde og sett resten i kjøleskap. Der vil den holde seg lenge på glass med tett lokk. Til en medium stor salat (4-6 personer) trenger du gjerne 2 dl ferdig dressing, litt avhengig av hvor mye du vil bruke. Halvér oppskriften om du ønsker å lage en mindre porsjon.

Vil du heller ha en litt friskere og mer «sommerlig» dressing, anbefaler jeg Appelsin-vinaigrette.

Verdens enkleste balsamicodressing

Verdens enkleste balsamicodressing

Matrett Sauser, Tilbehør
Porsjoner 1 porsjon

Ingredienser

  • 1 dl extra virgin olivenolje
  • 1 dl balsamico
  • havsalt evt himalayasalt
  • pepper

Instruksjoner

  • Ha extra virgin olivenolje og balsamico i en beholder med tett lokk. Ha på lokket og rist godt noen få sekunder. Smak til med salt og pepper.
  • Dressingen holder lenge på glass med tett lokk i kjøleskap

Notater

For en ekstra smakfull dressing kan du bruke hvitløkspepper i stedet for vanlig svart pepper
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating