Verdens enkleste balsamicodressing
Dette må bare være verdens enkleste balsamicodressing – du lager den på sekunder! Du tar like deler extra virgin olivenolje og balsamico, rister noen få sekunder, og vips: Ferdig dressing. Møtet mellom oljen og eddiken gjør at den tykner omtrent med én gang, altså den emulgerer.
Jeg bruker mye kremet balsamico i mine oppskrifter. Akkurat i denne dressingen har jeg brukt «vanlig» balsamico som er mer tyntflytende og har mer syre. Bruk en som du synes er god på smak, så blir dressingen deretter også. Smak den til med salt og pepper etter ønske.
Dressingen passer til de fleste grønne salater, veldig gjerne en som også inneholder tomater. Lag enten det du trenger av dressing akkurat til den ene salaten, eller lag en større mengde og sett resten i kjøleskap. Der vil den holde seg lenge på glass med tett lokk. Til en medium stor salat (4-6 personer) trenger du gjerne 2 dl ferdig dressing, litt avhengig av hvor mye du vil bruke. Halvér oppskriften om du ønsker å lage en mindre porsjon.
Vil du heller ha en litt friskere og mer «sommerlig» dressing, anbefaler jeg Appelsin-vinaigrette.
Verdens enkleste balsamicodressing
Ingredienser
- 1 dl extra virgin olivenolje
- 1 dl balsamico
- havsalt evt himalayasalt
- pepper
Instruksjoner
- Ha extra virgin olivenolje og balsamico i en beholder med tett lokk. Ha på lokket og rist godt noen få sekunder. Smak til med salt og pepper.
- Dressingen holder lenge på glass med tett lokk i kjøleskap