Gå tilbake

Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

  • 500 gr kaldt vann
  • 20 gr fiberhusk malte psylliumfrø
  • 100 gr glutenfri surdeigsstarter
  • 200 gr bokhvetemel
  • 125 gr rismel
  • 75 gr maismel
  • 2-3 ts italienske urter
  • 7 gr havsalt ca 1,5 ts
  • sesamfrø

Instruksjoner

  • Mål opp vannet i bakebollen til kjøkkenmaskinen, tilsett fiberhusk og kjør sammen i ca 10 minutter
  • Tilsett glutenfri surdeigsstarter, og kjør sammen i ca 10 minutter til
  • Bland sammen bokhvetemel, rismel, maismel, urter og salt i en annen bolle, og tilsett. Bland melet forsiktig inn så du unngår en "støvsky"... Kjør sammen i ca 10 minutter til en fast og fin deig.
  • Så er det tid for utbaking. Bruk kaldt vann på hendene når rundstykkene skal formes, det gjør jobben enklere. Jeg fyller litt kaldt vann i bollen jeg hadde melet i.
  • Bruk en skje for å ta opp deig med. Forme 12 jevnt store baller, litt større enn en golfball, og legg på stekeplate med bakepapir. Trykk emnene litt flate, ca 2-3 cm.
  • Sørg for at emnene er lett fuktet med vann, og dryss over sesamfrø. Dekk med rent kjøkkenhåndkle og la stå og heve i 10-12 timer, gjerne over natten.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft
  • Stek de ferdighevede rundstykkene i ca 20-22 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte
  • Avkjøles på rist