Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter

Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter

På tide med ny surdeigsoppskrift på bloggen! I dette innlegget kan jeg by på glutenfrie surdeigsrundstykker med urter. Disse har jeg bakt noen ganger nå, og urtene gjør at de får en herlig smak og aroma.

Du kan bruke en ferdigkjøpt italiensk urteblanding å smaksette rundstykkene med. Eller du kan mikse selv de urtene du ønsker. Gode urter å velge blant er basilikum, oregano, rosmarin, salvie, persille og timian.

Denne oppskriften har en veldig enkel fremgangsmåte, ved at den ikke er inndelt i «trinn» og ulike prosesser. Glutenfri surdeigsstarter tilsettes direkte i deigen, og trenger ikke fermentere på forhånd. Deigen får godgjort seg tilstrekkelig under hevingen. Bruk kjøkkenmaskin for best resultat.

Rundstykkene «bakes ut» med det samme når deigen er ferdig. Deretter skal de heve 10-12 timer – de trenger såpass tid for å bli skikkelig gode. Du kan veldig gjerne lage deigen om kvelden, la rundstykkene heve over natten, og steke dem neste morgen.

Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter smaker kjempegodt med cashew-ost og spekeskinke på. Server dem gjerne også til supper og gryteretter.

Rundstykkene kan selvsagt fryses ned. Det anbefaler jeg generelt dersom de skal vare over noen dager, så holder de seg ferskere. De tines på 160 grader varmluft i 12-15 minutter.

Glutenfrie surdeigsrundstykker med urter

Matrett Brød & bakst
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

  • 500 gr kaldt vann
  • 20 gr fiberhusk malte psylliumfrø
  • 100 gr glutenfri surdeigsstarter
  • 200 gr bokhvetemel
  • 125 gr rismel
  • 75 gr maismel
  • 2-3 ts italienske urter
  • 7 gr havsalt ca 1,5 ts
  • sesamfrø

Instruksjoner

  • Mål opp vannet i bakebollen til kjøkkenmaskinen, tilsett fiberhusk og kjør sammen i ca 10 minutter
  • Tilsett glutenfri surdeigsstarter, og kjør sammen i ca 10 minutter til
  • Bland sammen bokhvetemel, rismel, maismel, urter og salt i en annen bolle, og tilsett. Bland melet forsiktig inn så du unngår en "støvsky"… Kjør sammen i ca 10 minutter til en fast og fin deig.
  • Så er det tid for utbaking. Bruk kaldt vann på hendene når rundstykkene skal formes, det gjør jobben enklere. Jeg fyller litt kaldt vann i bollen jeg hadde melet i.
  • Bruk en skje for å ta opp deig med. Forme 12 jevnt store baller, litt større enn en golfball, og legg på stekeplate med bakepapir. Trykk emnene litt flate, ca 2-3 cm.
  • Sørg for at emnene er lett fuktet med vann, og dryss over sesamfrø. Dekk med rent kjøkkenhåndkle og la stå og heve i 10-12 timer, gjerne over natten.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader varmluft
  • Stek de ferdighevede rundstykkene i ca 20-22 minutter, til de er lett gyldne og gjennomstekte
  • Avkjøles på rist
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating