Bringebærmuffins (glutenfrie, melkefrie)

Bringebærmuffins (glutenfrie, melkefrie)

Minstemann i familien spurte forleden om jeg kunne lage bringebærmuffins. Det har jeg aldri laget før, og jeg syns det er gøy når barna legger inn «bestilling» på noe de ønsker jeg skal lage. Så jeg måtte selvfølgelig svinge meg rundt da, og lage bringebærmuffins ved første og beste anledning. Og nå er også bringebærsesongen like rundt hjørnet, og da passer jo denne oppskriften ekstra godt. Bringebær hører sommeren til!

Disse muffinsene er laget med dadler som viktigste søtning. Basisen for røren kjøres derfor sammen i blender, og blandes deretter med melet, før bringebærene tilsettes. Dadler er svært næringsrike, så det er en smart måte å søte bakverk som muffins på. (Og bruken av dadler er grunnen til at jeg bruker blender – da blir dadlene finmost sammen med de våte ingrediensene).

Du kan bruke både friske og frosne bringebær. Jeg brukte frosne for anledningen, og du kan bruke dem direkte fra fryst tilstand, det er bare å blande dem inn i røren. Bringebær er ganske syrlige, så du kan eventuelt tilsette litt ekstra lønnesirup eller akasiehonning. Selv foretrekker jeg at de ikke er så søte, så ikke blodsukkeret går vegg imellom…

Jeg bruker muffinsformer i silikon, som jeg så setter oppi muffinsbrett. Da rekker oppskriften til 12 muffins.

Disse bringebærmuffinsene er ekstra sunne og næringsrike, og du kan nyte dem med god samvittighet. Spis dem til frokost, om du vil! De er aller best når de er dagsferske, men det går fint å fryse dem ned.

Bringebærmuffins (glutenfrie, melkefrie)

Matrett Kaker, desserter & snacks
Porsjoner 12 stykk

Ingredienser

  • 4 egg  str M/L
  • 100 gr dadler
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 3-4 ss akasiehonning eller lønnesirup
  • 1,5 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljeekstrakt evt vaniljepulver
  • 1/3 ts havsalt
  • 90 gr rismel
  • 90 gr potetmel
  • 100 gr bringebær friske eller fryste

Instruksjoner

  • Forvarm stekeovnen til 170 grader
  • Ha egg, dadler uten stein, extra virgin olivenolje, akasiehonning/lønnesirup, bakepulver, vaniljeekstrakt/-pulver og salt i en blender, og kjør sammen til en jevn, lys røre
  • Sikt rismel og potetmel i en bakebolle, tilsett eggemiksen, og bland godt sammen så melet blir helt løst opp
  • Tilsett bringebær og bland sammen
  • Fordel i muffinsformer, og stek i ovnen i ca 20 minutter, til muffinsene er gjennomstekte

Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating