Enkel og god kjøttsaus til pasta

Enkel og god kjøttsaus til pasta

En god kjøttsaus til pasta lager du raskt og enkelt fra bunnen av. Det tar ikke stort lenger tid å lage den selv, i forhold til å bruke ferdig pastasaus på glass. Bortsett fra at du hakker en løk, da… Dessuten blir sausen billigere, og spør du meg så smaker den også bedre.

Du velger selv om du bruker karbonadedeig eller kjøttdeig, eller annet kvernet kjøtt. Jeg har begynt å kjøpe kjøtt direkte fra bønder i regionen, ulike stykningsdeler samt kvernet kjøtt. Da vet jeg at det er bonden selv som sitter igjen med fortjenesten fremfor de store matvarekjedene. Kjøttet kommer fra gressforede og glade dyr, og da vet jeg også at jeg får kjøttråvarer av høy kvalitet til en fornuftig pris. Jeg heier på den norske bonden og kortreist mat ♥

Ønsker du også å å kjøpe direkte fra produsent, og ikke helt vet hvordan du finner frem i «jungelen»? Det finnes egne Facebook-grupper for dette, og en lang rekke enkeltprodusenter tar imot direktebestillinger. Ellers har det blitt svært populært med såkalte REKO-ringer. De finnes etter hvert over hele landet, og stadig nye blir etablert. REKO står for REttferdig KOnsum, og det handler om direktesalg fra bønder til oss forbrukere. Les gjerne mer om REKO-ringer i Norge her.

Hvis du (som jeg) ikke kan spise vanlig pasta med gluten, så finnes det nå mange greie alternativer. Du finner pasta laget av for eksempel rismel, mais og soyabønner.

Enkel kjøttsaus til pasta (bolognese)

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 3 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 18 minutter
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 800 gr kvernet kjøtt kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 8 dl hermetiske tomater hakkede, to kartonger
  • 1 ss kremet balsamico
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • havsalt evt himalayasalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Kutt løken i ca 1 cm terninger, surres i extra virgin olivenolje på middels god varme til den er blank
  • Tilsett det kvernede kjøttet, del det opp med stekespaden, og øk varmen etter behov. Stekes med tidvis omrøring til kjøttet er gjennomstekt.
  • Tilsett hermetiske tomater, kremet balsamico, basilikum, oregano og timian, bland sammen og la det koke opp. Småkokes 5-10 minutter, eller mer om du har tid. Smak til med salt og hvitløkspepper, og la det koke etpar minutter til
  • Serveres med pasta etter ønske

Notater

Tips: Vil du gjøre sausen enda sunnere, rasper du 1-2 gulrøtter og tilsetter i starten
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating