Gå tilbake

Enkel kjøttsaus til pasta (bolognese)

Matrett Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Italiensk
Forberedelse 3 minutter
Koke/steketid 15 minutter
Total tid 18 minutter
Porsjoner 6 personer

Ingredienser

  • 1 løk
  • 2-3 ss extra virgin olivenolje
  • 800 gr kvernet kjøtt kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 8 dl hermetiske tomater hakkede, to kartonger
  • 1 ss kremet balsamico
  • 1 ts tørket basilikum
  • 1 ts tørket oregano
  • 1 ts tørket timian
  • havsalt evt himalayasalt
  • hvitløkspepper

Instruksjoner

  • Kutt løken i ca 1 cm terninger, surres i extra virgin olivenolje på middels god varme til den er blank
  • Tilsett det kvernede kjøttet, del det opp med stekespaden, og øk varmen etter behov. Stekes med tidvis omrøring til kjøttet er gjennomstekt.
  • Tilsett hermetiske tomater, kremet balsamico, basilikum, oregano og timian, bland sammen og la det koke opp. Småkokes 5-10 minutter, eller mer om du har tid. Smak til med salt og hvitløkspepper, og la det koke etpar minutter til
  • Serveres med pasta etter ønske

Notater

Tips: Vil du gjøre sausen enda sunnere, rasper du 1-2 gulrøtter og tilsetter i starten