Gå tilbake

Lapskaus med pølser på enkelt vis

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • ca 600 gr gode kjøttrike pølser melkefri, glutenfri
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 1 liter kjøttkraft evt 1 liter vann + 2 buljongterninger
  • 1,6 kg lapskausblanding frossen
  • havsalt smakes til
  • (hvitløks)pepper smakes til

Instruksjoner

  • Hvis du bruker rå pølser, stekes de først før de kuttes i ca 1 cm biter. Forkokte pølser kuttes og tilsettes når lapskausblandingen har kommet i gryta
  • Kok opp kjøttkraft, og tilsett lapskausblandingen og kuttede pølser
  • Kok opp igjen, og la koke på middels varme i ca 30 minutter under lokk, til grønnsakene/potetene har gått litt i oppløsning og gir en fyldig konsistens på lapskausen
  • Smak til med salt og (hvitløks)pepper, bland godt, la koke etpar minutter til før servering