Lapskaus med pølser på enkelt vis

Lapskaus med pølser på enkelt vis

Lapskaus med pølser er noe av det aller enkleste du kan lage til middag. For du kan bruke lapskausblanding, fra frysedisken på butikken. Da har du ferdig oppkuttede grønnsaker som has rett i gryta, og du slipper jobben med å kutte dem opp selv. Grønnsakene er dessuten fryst ned like etter innhøsting, når de har maksimalt næringsinnhold. Bruk dem med god samvittighet! Pølsene trenger du bare å kutte kjapt i biter og tilsette. Deretter passer lapskausen seg selv under koketiden.

Yngstemann i familien har mast om lapskaus med pølser en tid – han er nemlig veeldig glad i pølser! Utvalget av pølser har heldigvis blitt mye større med årene, nå kommer de i mange varianter. Alt fra det jeg vil kalle ganske usunne med lite kjøttinnhold og mye tvilsom «fyllmasse», til virkelig gode varianter med høyt kjøttinnhold.

Til denne oppskriften er det fritt frem å velge akkurat de pølsene du vil. Jeg sjekker alltid innholdsfortegnelsen da, at de ikke inneholder hvete/gluten eller melk. Merk at dersom du kjøper rå pølser, må disse stekes først, før de kuttes opp og tilsettes i lapskausen.

Det er med pølser som med mye annet, du får som regel det du betaler for. Trikset er å velge gode, kjøttrike pølser. Alternativt så gode pølser som lommeboken tillater, i disse dyrtider… Uansett så er lapskaus forholdsvis rimelig mat, i tillegg til å være næringsrikt, mettende og godt. Og om du bruker smaksrike pølser, kan du fint redusere mengden litt, i forhold til oppskriften under.

Sjekk også oppskriften på Lapskaus med pinnekjøtt, om det skulle friste deg.

Lapskaus med pølser på enkelt vis

Matrett Gryteretter & wok, Kjøtt & kylling
Nasjonalitet Norsk
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • ca 600 gr gode kjøttrike pølser melkefri, glutenfri
  • extra virgin olivenolje til steking
  • 1 liter kjøttkraft evt 1 liter vann + 2 buljongterninger
  • 1,6 kg lapskausblanding frossen
  • havsalt smakes til
  • (hvitløks)pepper smakes til

Instruksjoner

  • Hvis du bruker rå pølser, stekes de først før de kuttes i ca 1 cm biter. Forkokte pølser kuttes og tilsettes når lapskausblandingen har kommet i gryta
  • Kok opp kjøttkraft, og tilsett lapskausblandingen og kuttede pølser
  • Kok opp igjen, og la koke på middels varme i ca 30 minutter under lokk, til grønnsakene/potetene har gått litt i oppløsning og gir en fyldig konsistens på lapskausen
  • Smak til med salt og (hvitløks)pepper, bland godt, la koke etpar minutter til før servering
Del innlegget med andre


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Recipe Rating