Kutt bacon i 1/2 cm tynne strimler på tvers. Bruk en romslig gryte, stek baconet i extra virgin olivenolje på middels varme til det er gyldent. Rør av og til ved behov.
Mens baconet steker, hakkes løk og hvitløk. Tilsett, og la løken steke sammen med baconet til den er blank.
Tilsett kraft og hakkede tomater, og kok opp
Skrell og kutt potetene i 1 cm terninger, og tilsett sammen med paprikapulver, timian og basilikum. Bland sammen, og la koke i 20-25 minutter, til potetterningene er møre.
Mens suppa koker: Rist pinjekjernene i tørr stekepanne (gjerne non-stick), på god varme til de er fint gyldne. Pass på at de ikke svis, så rør ofte. Sett til side så lenge.
Hvis du bruker fersk spinat, hakkes den, og settes til side så lenge
Smak til suppa med salt og pepper. Tilsett bønnene, og bland sammen. Tilsett spinaten i siste kokeminutt. Bruker du fryst spinat, kan den trenge etpar minutter ekstra på å bli tint og gjennomvarm i suppa.