Gå tilbake

Varm bokhvetesalat med italienske smaker

Matrett Salater, Tilbehør, Vegetar
Nasjonalitet Asiatisk, Italiensk
Forberedelse 5 minutter
Koke/steketid 10 minutter
Bløtlegging 1 time
Porsjoner 4 personer

Ingredienser

  • 3 dl bokhvete hel korn
  • 2 dl vann kaldt
  • 1 rødløk
  • 1 kinesisk hvitløk evt 4 fedd
  • 4 ss extra virgin olivenolje
  • 1 glass soltørkede tomater hakkede, avrent (nettovekt ca 145 gr)
  • 2 ss kremet balsamico
  • himalayasalt evt havsalt
  • 1 håndfull frisk oregano evt andre urter etter ønske

Instruksjoner

  • Legg bokhvetekornene i rikelig med kaldt vann en times tid før koking
  • Kok bokhveten i vann i 5-8 minutter, til den er gjennomkokt. Trekk til side, og la lokket være på så lenge.
  • Rødløk og hvitløk kuttes litt smått, og has i en egen kasserolle sammen med extra virgin olivenolje. Stekes noen minutter på middels varme, rør av og til. Tilsett soltørkede tomater og kremet balsamico, bland sammen, og stek etpar minutter til.
  • Tilsett løkblandingen i den ferdigkokte bokhveten, og bland sammen. Smak til med himalayasalt.
  • Grovhakk frisk oregano, og dryss over ved servering